אחד מהיקבים הוותיקים והנחשבים בגרמניה הינו היקב פון וינינג, שנוסד בשנת 1849 בכפר דידסהיים (Deidesheim). כרמי היקב הן בחלקות הסובבות את הכפר, ובחלקות הכפרים הסמוכים - רופרטסברג (Ruppertsberg), פורסט (Forst), קוניגסבאך (Konigsbach) והארדט (Haardt) הממוקמות על דרך היין באיזור ריינלנד-פפאלץ, הקצה המערבי של גרמניה.

היקב מאמין בחקלאות בת-קיימא; התירוש תוסס ללא קירור מלאכותי בחביות עץ אלון (דבר לא קונבנציונלי בעשייה של ריזלינג באזור הפפאלץ), ולרוב לא עובר סינון. היקב שואף להתערבות מינימלית בעשיית היין: היינות מועברים פעם אחת בלבד לפני הבקבוק, על מנת להפיק את הביטוי הטבעי של הטרואר הייחודי באזור.

היקב הינו חבר מייסד ב-VDP (Verband Deutscher Prädikats) - ארגון המאחד את היצרנים המוערכים ביותר בגרמניה, מתמקד בעיקר בגידול של ענבי הריזלינג, וחלקות רבות שבבעלותו נכנסו לדרגת GG (Grosses Gewächs). חלקות אלו נחשבות לטובות ביותר בגרמניה לפי ארגון VDP.