פיליפ וייט הוא אחד מהיצרנים שלאו דווקא הגיעו מעולם היין. הוא עסק בתכנות וייעוץ בפריז ולונדון, עד שיום אחד החליט לשנות מסלול. הוא הרגיש את הדחף ליצור משהו יש מאין, והתאהב באזור היין של בוז׳ולה, צפונית לעיר ליון בצרפת. הוא החל לעבוד עם אריק ז׳נה (Domaine Paul Janin et Fils, Moulin-à-Vent) שעזר לו להבין את הבסיס לייצור יין; ענווה וכבוד לאדמה.

הכרמים של וייט ממוקמים באזור Régnié-Durette, וגדלים על אדמת גרניט אשר מעניקה פירותיות ומבנה חלק ליין. כחלק מהאמונה בכבוד לאדמה, וייט בתהליכי מעבר לכורמות אורגנית ודוגל בהתערבות מינימלית בייצור היין.