קלו מוגאדור הוא אחד היקבים המרשימים ביותר והמדוברים ביותר באזור פריורט, חבל הרים הקטלוני שבספרד.

האזור מתאפיין בטרואר הייחודי שלו, כאשר הוא מוקף בהרים שמגיעים לגובה של 1200 מטר, עם אדמת צפחה שחורה וקוורץ המכונה ליקורלה (Llicorella). ההוכחות הראשונות לייצור יין בפריורט נראות כבר במאה ה12 כאשר (איך לא) נזירים קתולים ייבאו ענבי יין לאזור והכשירו את המקומיים לעבודה איתם. במאה ה19, מגפת הפילוקסריה הגיעה לאזור והשמידה את הגפנים, מה שגרם לעזיבה המונית. בשנות ה50 של המאה ה-20 חזרו לשתול - אך באופן כמותי ולא איכותי, כשב-1979 רנה ברבייר ומשפחתו נכנס לתמונה.

 

רנה (נולד 1950) הוא בן לשושלת של משפחת יצרני יין צרפתיים שהחלה עוד במאה ה-12, למד בבתי-הספר ליין הטובים בעולם ועבד בכמה מהיקבים הטובים בעולם. הוא ראה פוטנציאל ענק באזור הרדום, ובשנות השמונים שכנע יצרנים נהדרים נוספים להצטרף אליו להרפתקה הזאת, שביחד הקימו את קלו מוגאדור (בשמו המלא "Les Gens de Mogador"). הם החייו את האזור עם שתילות גפנים חדשות של קריניאנה (קריניאן) וגרנאצ'ה (גראנש), זנים אדומיים מקומיים שמתאימים לאזור ודאגו לשמור על עקרונות קיימות ברמה גבוהה מאוד. כיום הם נחשבים למהפכנים, ולביטוי האמיתי ביותר של אדמת פריאורט